Kaire Nõmm

VL Ühine Hiiumaa kandidaat nr 134 Pühalepas
Kaire Nõmm

Olen kolme lapse ema ja ühe lapselapse vanaema. Väärtustan puhast elukeskkonda, pean lugu avatud meele ja heatahtliku ellusuhtumisega inimeste seltskonnast. Erialalt olen arhitekt ja Arhitektuurikooli üks asutajatest, kus olen ka praegu juhataja ja õpetaja. Mõned aastad olen töötanud ka ehitus- ja projekteerimisteemadega Pühalepa vallavalitsuses.

Olen sündinud, kasvanud ja hariduse saanud Tallinnas ning pika perioodi elanud ka Islandil. 18 aastat tagasi tulime aga koos perega Hiiumaale. Algul suvehiidlastena, hiljem loomakasvatajatena ning nüüdseks elame ja töötame täiskohaga Hiiumaal. Pere noorim laps käib Palade koolis.

Näen positiivsena olukorda, et Hiiumaa erinevad piirkonnad ei pea enam üksteisega konkureerima. Oluline on käima lükata uus struktuur ja vaadata kogu saart ühe tervikuna. Usun, et parimad lahendused sünnivad just avatud aruteludes ning spetsialistidega konsulteerides.
Seejuures hoian Pühalepa piirkonna olulised küsimused aktiivsel pildil. Teemad, mis eriti kõnetavad, on väärtuslik ja mitmekesine keskkond (nii füüsiline kui virtuaalne) ning uut põlvkonda tulevikuks ettevalmistav haridus.